Χειροποίητα Κριτσινια

Κριτσίνια

60 γρ. ταχίνι

100 γρ. μέλι

200 γρ. νερό

2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή 1 κύβο νωπή

½ κιλό αλεύρι

1 κουταλάκι αλάτι

1 φακελάκι σουσάμι

 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι εκτός από το αλεύρι και το αλάτι και ζεσταίνουμε.  Όταν ζεσταθεί το αφαιρούμε και το ρίχνουμε σε μία μπασίνα.  Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε.

 

Πλάθουμε τα κριτσίνια σε μέγεθος μολυβιού, τα βουτάμε σε νερό και μετά τα τυλίγουμε στο σουσάμι.  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά.

 

You might also like